Z črevesnimi bakterijami vračamo našim (telesnim) črevesnim bakterijam t.i. MIKROBIOMU primarno raznovrstnost mikrobov in posledično umirjamo delovanje našega imunskega sistema. S tem pa našemu telesu omogočamo zdravje. Vemo, da se mikrobiota nahaja v črevesni sluznici. Zaradi tega se ob uporabi prehranskih dopolnil, ki vsebujejo črevesne bakterije priporočajo tudi vitamini in minerali, če je le finančno dopustno. Z omenjenim holističnim pristopom se poskrbi tako za mikrobioto kot za delovanje črevesne sluznice.

Verjamem da z oskrbo naše mirkobiote in črevesne sluznice ter gibalno aktivnostjo lahko preventivno poskrbimo za naše zdravje, saj s tem poskušamo ohranjati našo notranjo homeostazo (= umirjeno delovanje imunskega sistema) in zmanjšujemo verjetnost za pojav obolenj.

Ob pravilnem delovanju MIKROBIOMA in ČREVESNE SLUZNICE kot sestavnega dela prebavnega trakta, kvadriljon črevesnih bakterij skrbi in omogoča pravilno absorbcijo hranilnih snovi v naše telo. Pogosto pa imamo zmanjšano (zdesetkano) raznovrstnost črevesnih bakterij kot posledica stresa, načina prehranjevanja in jemanja antibiotikov. Zaradi tega naše telo potrebuje dodaten vir črevesnih bakterij da povrne naravno stanje raznovrstnosti črevesnih bakterij in s tem omogoči umirjeno delovanje imunskega sistema. Temu pravimo kolonizacija oz povrnitev raznovrstnosti črevesnih bakterij v naše telo s pomočjo prehranskih dopolnil.

O izdelkih

Linija izdelkov, OMNi-BiOTiC®, Vitality Synbiotic in Vitality DarmElixier, so edini v Evropi z različnimi bakterijskimi kulturami, ki so naravno prisotne  v človeškem črevesju. Zato so dobili vzdevek KRALJ PROBIOTIKOV. Izdelki nastajajo v sodelovanju z priznanimi Univerzitetnimi klinikami v Evropi kot so: Univerzitetna klinika v Gradcu, na Dunaju, Salzburgu, Innsbrucku, Linzu itd. Več si lahko preberete na tej povezavi. Izdelki so znanstveno dokazani, ne vsebujejo živalskih proteinov, laktoze, glutena in kvasovk.

Vsi izdelki

O nas

VIZIJA našega podjetja ZDRAVO ČREVESJE je širiti zavedanje pomena zdravega črevesja, MIKROBIOM (skupek črevesnih bakterij), kaj je in kako vpliva na nas in kako lahko zavestno sobivamo s črevesnimi bakterijami.

ŽELJA podjetja ZDRAVO ČREVESJE pa je vsem prebivalcem Slovenije omogočiti dostop do izdelkov dobre kakovosti.

 

Proizvedeno v EU

ZdravoČrevesje - Živa Kuliš s.p., Vodovodna c.49, 1000 Ljubljana, Slovenija

+386 41 519 909

www.zdravocrevesje.si