Print

ČAS IN KONZISTENTNOST ključ do ZdravegaČrevesja

Ob gledanju videa https://vimeo.com/330172994 Jay Shetty o razliki med ljubeznijo – ljubim te (I love you) in  rada te imam  (I like you) so se mi moja razmišljanja o ČASU in našem ODNOSU do našega telesa, naših notranjih organskih sistemov samo potrdila – DA SI MORAMO DATI ČAS ZA SPREMEMBO IN NAPREDEK!

Vprašanje je ali vi sami sebe in svoje telo negujete z ljubeznijo ali od samege sebe pričakujete le všečnost, simpatičnost…od tega je tudi odvisno koliko časa namenite sebi, svojemu telesu in kakšno je vaše ZAVEDANJE vašega TELESA. Naj vas vprašam še malo drugače. Ste kdaj razmišljali za kaj vse naše telo potrebuje čas? in Ali ste omogočili vašemu telesu potreben čas npr.: za regeneracijo, za prebavo itd? Se zavedate, da naš prebavni sistemi potrebuje čas za predelavo vse zaužite hrane? Ali v drugo skrajnost, če telo »stradamo« se zavedate da naše telo potrebuje tudi čas, da se prilagodi na novo količino zaužite hrane?

Jaz osebno svoje telo definitivno preobremenjujem s hrano in mu le občasnom omogočim potreben čas za presnovo. Še posebaj trpi moja trebušna slinavka. Ja, imam genetsko preddispozicijo za razvoj diabetesa (sladkorne bolezni)..… že večkrat sem bila na to na različne načine opozorjena. KAJ LAHKO NAREDIM?

Torej, če želim s seboj ohranjati dolgoročen, negujoč odnos. Če želim sama sebi izkazovati ljubezen bom iz svoje prehrane izločila sladkarije in telo podprla, da bo lahko normalno deloval. S tem pa ne bom samo podprla svojega telesa, temveč tudi svoje črevesne bakterije s katerimi sobivam. Tudi črevesne bakterije potrebujejo čas da se iz disbioze (neravnovesja) povrnejo v prvotno stanje – ZdravegaČrevesja.

Vam in vašemu črevesju iz srca želim, obilco ZDRAVJA!

Prvi korak k ZdravemuČrevesju pa je definitivno, potreba da črevesju omogočite potreben ČAS za njegovo presnovo, regeneracijo in da ga ENAKOMERNO (konzistetntno) obremenjujete tako z hrano kot z športom in stresom!