ČAS IN KONZISTENTNOST ključ do ZdravegaČrevesja

Ob gledanju videa https://vimeo.com/330172994 Jay Shetty o razliki med ljubeznijo – ljubim te (I love you) in  rada te imam  (I like you) so se mi moja razmišljanja o ČASU in našem ODNOSU do našega telesa, naših notranjih organskih sistemov samo potrdila – DA SI MORAMO DATI ČAS ZA SPREMEMBO IN NAPREDEK!

Vprašanje je ali vi sami sebe in svoje telo negujete z ljubeznijo ali od samege sebe pričakujete le všečnost, simpatičnost…od tega je tudi odvisno koliko časa namenite sebi, svojemu telesu in kakšno je vaše ZAVEDANJE vašega TELESA. Naj vas vprašam še malo drugače. Ste kdaj razmišljali za kaj vse naše telo potrebuje čas? in Ali ste omogočili vašemu telesu potreben čas npr.: za regeneracijo, za prebavo itd? Se zavedate, da naš prebavni sistemi potrebuje čas za predelavo vse zaužite hrane? Ali v drugo skrajnost, če telo »stradamo« se zavedate da naše telo potrebuje tudi čas, da se prilagodi na novo količino zaužite hrane?

Jaz osebno svoje telo definitivno preobremenjujem s hrano in mu le občasnom omogočim potreben čas za presnovo. Še posebaj trpi moja trebušna slinavka. Ja, imam genetsko preddispozicijo za razvoj diabetesa (sladkorne bolezni)..… že večkrat sem bila na to na različne načine opozorjena. KAJ LAHKO NAREDIM?

  • Lahko zadovoljim trenutne potrebe, takojšne potrebe za sladkarijami in ogljikovimi hidrati. In sem si všečna, se imam rada (I like myself) in še naprej svojo trebušno slinavko z svojim načinom prehranjevanja konzistentno silim, da dela in dela….samo nekega den bo nehala. Kdaj bo ta dan ne vem, to je tudi čar besede preddispozicije…nikoli ne veš kdaj se izrazi, veš pa kaj jo lahko spodpudi da se izrazi… in v mojem primeru so to sladkorji (sladkarije in ogljikovi hidrati).
  • Lahko zadovoljim dolgoročne potrebe svojega telesa in se odpovem oz zmanjšam količino vnosa sladkorja v svoje telo in izražam sama sebi ljubezen ( I love myself) - se negujem. Z zmanjšanjem količine sladkorja v svoje telo sem imela v mislih da popolnoma preneham zauživati sladkarije in zmanjšam vnos ogljikovih hidratov. Včasih se zalotim in kar cel dan preživim na ogljikovih hidtratih. Žemljica tu, rogljički tam, špageti malo drugače…in ko pomislim kaj sem cel dan jedla – upssss samo ogljikove hidrate….s takim vedenjem se ne negujem in si ne dajem ljubezni, ki jo telo potrebuje za normalno delovanje. Če se želim negovati in genetski preddispoziciji preprečiti oz zmanjšati verjetnost, da bi se diabetes izrazil moram svojo trebušno slinavko nehati obremenjevati. Zagotoviti ji moram pogoje, da lahko normalno deluje! Za normalno delovanje trebušna slinavka potrebuje čas za presnovo in enakomerno (konzistento) obremenitev z sladkorjem. Zavedam se, da za normalno delovanje trebušne slinavke moje telo potrebuje minimalen vnos sladkorja. Ta minimalen vnos sladkorja v telo pa zagotovim že z zauživanjem ogljikovih hidratov, nekaterega sadja in zelenjave.

Torej, če želim s seboj ohranjati dolgoročen, negujoč odnos. Če želim sama sebi izkazovati ljubezen bom iz svoje prehrane izločila sladkarije in telo podprla, da bo lahko normalno deloval. S tem pa ne bom samo podprla svojega telesa, temveč tudi svoje črevesne bakterije s katerimi sobivam. Tudi črevesne bakterije potrebujejo čas da se iz disbioze (neravnovesja) povrnejo v prvotno stanje – ZdravegaČrevesja.

Vam in vašemu črevesju iz srca želim, obilco ZDRAVJA!

Prvi korak k ZdravemuČrevesju pa je definitivno, potreba da črevesju omogočite potreben ČAS za njegovo presnovo, regeneracijo in da ga ENAKOMERNO (konzistetntno) obremenjujete tako z hrano kot z športom in stresom!

Blog

  • 31. 03. 2017

    PROBIOTIKI oz. ČREVESNI MIKROORGANIZMI

    Od decembra 2016 se beseda probiotik kot zdravstvena trditev ne sme uporabljati na živilih, saj po besedah EFSE ni zadostnih dokazov o njihovi pozitivni učinkovitosti na telo. V Sloveniji si strokovne organizacije besedo probiotik NE razlagajo kot zdravstveno… Več >

O izdelkih

Linija izdelkov, OMNi-BiOTiC®, Vitality Synbiotic in Vitality DarmElixier, so edini v Evropi z različnimi bakterijskimi kulturami, ki so naravno prisotne  v človeškem črevesju. Zato so dobili vzdevek KRALJ PROBIOTIKOV. Izdelki nastajajo v sodelovanju z priznanimi Univerzitetnimi klinikami v Evropi kot so: Univerzitetna klinika v Gradcu, na Dunaju, Salzburgu, Innsbrucku, Linzu itd. Več si lahko preberete na tej povezavi. Izdelki so znanstveno dokazani, ne vsebujejo živalskih proteinov, laktoze, glutena in kvasovk.

Vsi izdelki

O nas

VIZIJA našega podjetja ZDRAVO ČREVESJE je širiti zavedanje pomena zdravega črevesja, MIKROBIOM (skupek črevesnih bakterij), kaj je in kako vpliva na nas in kako lahko zavestno sobivamo s črevesnimi bakterijami.

ŽELJA podjetja ZDRAVO ČREVESJE pa je vsem prebivalcem Slovenije omogočiti dostop do izdelkov dobre kakovosti.

 

Proizvedeno v EU

ZdravoČrevesje - Živa Kuliš s.p., Vodovodna c.49, 1000 Ljubljana, Slovenija

+386 41 519 909

www.zdravocrevesje.si