Kot najstnica sem si vedno želela veliko potovati v nepoznane dele sveta. Spoznavanje drugih kultur, kulinarike, narave me je vedno veselilo. Nikoli pa nisem pomislila, da bi na potovanju lahko imela kakršne koli prebavne nevšečnosti. Edino kar mi je povzročalo nevšečnosti je bila moja zaprtost. Čemur nisem pripisovala velikega pomena - psihološki faktor potovanja in ljubo doma kdor ga ima :-) S tem sem si razlagala svojo zaprtost. Hkrati pa me je vedno spremljala misel mojega profesorja za mikrobiologijo aja naj vam povem da sem doštudirala agronomijo na biotehniški fakulteti v Ljubljani, ki se je glasila: "Če boste na potovanju in vas zgrabijo prebavne nevšečnosti, po domače povedano driska, in nimate nič drugega pri roki stopite v prvo lokalno trgovino in si kupite lokalni jogurt. S tem boste umirili prebavne nevšečnosti."  Z vnosom bakterij lokalnega jogurta stabilizirate črevesno mikrobioto. Zakaj je jogurt naravni probiotik in zakaj zagovarjam uporabo jogurtov z kratkim rokom trajanja-vam razložim v naslednjih objavah. Se sprašujete kaj pomeni stabilizirati črevesno mikrobioto? To pomeni, da ob prebavnih težavah telo zaznava bakterije, ki so mu nepoznane. Z vnosom jogurta vnesemo lokalne bakterije v veliki količini, ki jih naše črevesje spozna in poveže z nepoznanimi bakterijami. S tem telo (naše črevesje) spozna, da to niso škodljive bakterij, temveč samo nepoznane bakterije našemu telesu. Ob taki informaciji se naše črevesje "reprogramira" (naše metabolne procese) in tako umili prebavne nevšečnosti. Ob predpostavki, da nismo zaužili patogenih bakterij - bakterije, ki nam povzročajo bolezni. Kaj so patogene bakterije? Beseda PATOGEN izvira iz grške besede in pomeni bolezenski, ki povzroča bolezen / ki je nastal iz bolezni (povzeto iz VELIKI slovar tujk, 1. izd., 1. natis, - v Ljubljani: Cankarjeva Založba, 2002). Razlika med patogenimi bakterijami in nepoznanimi bakterijami je ta, da so patogene bakterije vse bakterije, ki v našem organizmu sprožijo okužbo. Nepoznane bakterije pa so tise, ki našemu organizmu niso poznane, saj te vrste bakterij niso prisotne v našem habitatu - okolju in v našem organizmu ne povzročijo okužb. Habitat je življenjski prostor, ki ga sestavlja tako naše hišno okolje, narava, hrana, ljudi s katerimi se družimo itd. Z vsakim našim premikom, se pravi krajšo potjo ali daljšim potovanjem, spremenimo svoj habitat (življenjski prostor) in s tem se spremeni tudi bakterijska sestava habitata, ki vpliva na nas. Od vsakega posameznika posebej pa je odvisno kako se bo s to spremembo soočil oz kako se bodo s to spremembo soočile naše bakterije v črevesju (naš mikrobiom). Kje na premici od zelo občutljive / težko prilagodljive na spremembo do zelo prilagodljive na spremembo habitate se nahajajo vaše bakterije, pa veste le vi!

Ste kdaj pomislili, da bi lahko pred potovanjem na potovanje pripravili tudi svoje črevesne bakterije? Če ste in niste vedeli kako bi to storili, naj vam predstavim OMNi-BiOTiC® potovanje (OMNi-BiOTiC® raise). OMNi-BiOTiC® potovanje (OMNi-BiOTiC® raise) vsebuje mešanico visoko aktivnih črevesnih bakterij iz kar sedmih različnih specifično izbranih bakterijskih sevov. Njegova izjemna lastnost je njegova matrica (sestava), kjer encimi in vlaknine (prebiotiki)spodbujajo aktivnost sinbiotičnih bakterij in s tem zagotavljajo preživetje v kislem okolju našega prebavnega trakta.  Pakiran je v škatli z 14 porcijskimi vrečkami po 5 g  humanih črevesnih bakterij. Z eno porocijo t.j. eno vrečko zaužijemo vsaj 5 milijard humanih črevesnih bakterij. Se sprašujete kako ga bi  zaužili na poti? Kliknite in preberite tukaj: https://zdravocrevesje.si/izdelki/8-omni-biotic-potovanje

Kaj pravite, da bi na potovanje vzeli OMNi-BiOTiC® potovanje (OMNi-BiOTiC® raise) in skupaj uživali na potovanju? :-)

Srečno na poti s POTOVANJEM!

Blog

  • 31. 03. 2017

    PROBIOTIKI oz. ČREVESNI MIKROORGANIZMI

    Od decembra 2016 se beseda probiotik kot zdravstvena trditev ne sme uporabljati na živilih, saj po besedah EFSE ni zadostnih dokazov o njihovi pozitivni učinkovitosti na telo. V Sloveniji si strokovne organizacije besedo probiotik NE razlagajo kot zdravstveno… Več >

O izdelkih

Linija izdelkov, OMNi-BiOTiC®, Vitality Synbiotic in Vitality DarmElixier, so edini v Evropi z različnimi bakterijskimi kulturami, ki so naravno prisotne  v človeškem črevesju. Zato so dobili vzdevek KRALJ PROBIOTIKOV. Izdelki nastajajo v sodelovanju z priznanimi Univerzitetnimi klinikami v Evropi kot so: Univerzitetna klinika v Gradcu, na Dunaju, Salzburgu, Innsbrucku, Linzu itd. Več si lahko preberete na tej povezavi. Izdelki so znanstveno dokazani, ne vsebujejo živalskih proteinov, laktoze, glutena in kvasovk.

Vsi izdelki

O nas

VIZIJA našega podjetja ZDRAVO ČREVESJE je širiti zavedanje pomena zdravega črevesja, MIKROBIOM (skupek črevesnih bakterij) kaj je in kako vpliva na nas in kako lahko zavestno sobivamo z črevesnimi bakterijami.

ŽELJA našega podjetja ZDRAVO ČREVESJE pa je vsem prebivalcem Slovenije omogočiti dostop do izdelkov vrhunske kakovosti - PREMIUM IZDELKOV.

 

Proizvedeno v Avstriji / EU

Distributer (linije Vitality) za Slovenijo: Živa Kuliš s.p., Breg 22, 1000 Ljubljana, Slovenija

+386 41 519 909

www.zdravocrevesje.si